Saturday, September 11, 2010

Mindshift - oyun dunyasinda yeni boyut.

22 Eylul'de Nasa ve RTI oyun dunyasinda yepyeni bir boyutu tanitacaklarini acikladilar. Simdilik sadece Nasa'nin sitesinde bir teaser ve RTI'in sitesinde yeniligi kisaca anlatan bir yazi var ama beni simdiden cok heyecanlandirdi.
Simdilik acikladiklarina gore yeni bir fizyopsikolojik bir kontrol sistemi uzerinde calisiyorlarmis. Bilinen hareket algilayicilarin yaninda oyunun icine beyin dalgalari, kasilma, kalp atis hizi gibi verileri de ekleyeceklermis. Aciklama bundan oteye gitmemekle birlikte Tolga ile benim aklima onlarca farkli fikir geldi. Dusunsenize su an oynadigimiz oyunlardaki karakterlerimizin Stamina, Mana, Agility, Defense gibi ozelliklerine kendi has ozelliklerimiz eklenecek. Soyle seyler hayal ediyorum;

Mindshift ile World of Warcraft
Yuksek kalp atisi - Berserk, agility artar, stamina duser, casting time artar, silahlar hizlanir. Eminim Blizzard bircok achievement da cikartir "Fish mania - kalp atisin 110'un uzerinde iken balik tut"
Dusuk kalp atisi - mana regen yukselir, accuracy artar, dodge rate artar, casting yavaslar. Bunun icin uygun bir achievement da "Soguk kanli - battleground'u kalp atisin 90'in uzerine cikmadan bitir ve en az 10 kisi kes" veya
"Stil adami - battlegroundda kalp atisin 90'in altinda kalarak killing blow al"
Yuksek kasilma - armor artar, silahlar yavaslar. "Utangac, biri seni operken kasilma oranin 70'in altinda kalmali" diger bir achievement olabilir.
Yuksek beyin dalgalari - casting speed artar, proc sansi artar. yeni bir achievement da "Uber Asci - Cikolatali kek pisirirken kalp atisin 100'un uzerinde kalmali"

Mindshift ile SIMS
Yuksek kalp atisi - Simlerin uyuyamaz, yemek yiyemez, Wohoo yapamaz
Yuksek beyin dalgasi - Simler daha hizli ogrenir, terfi sanslari artar, karizma artar
Kaslarin kasilmasi - Sosyal iliskiler olumsuz etkilenir, egzersiz yapma ve SPA'ya gitme ihtiyaci artar.

Son 15 yıldırUcak simulatoru oynamamis olmama ragmen bu alanda da bircok yenilik gelebilir. Hatta askeriye de egitim icin bile simulatorlere bu ozellik eklenebilir. Cocugunun oyun oynamasindan sakinan anne ve babalara super bir parental kontrol de gelir. Cocugumun kalp atisi 120'nin uzerine cikarsa bilgisayari kapat, kaslari 70'in ustunde sertlesirse bilgisayari 2 saat kapat. Eminim Cin hukumeti bu ozellikleri cok sever.

Oyun dunyasina gelebilecek bircok yenilik var gibi gorunuyor. Veya ben cok eglenceli bir hayal kuruyorum. Akliniza gelen uygulamalar varsa lutfen cekinmeyin paylasin. Birileriyle fikir gelistiresim var :)

No comments:

Post a Comment